Wednesday, July 22, 2009

Subuh GAJAH

GUA memang susah bangun tido (waktu pagi da). Mungkin disebabkan oleh gene atau habit GUA. Nasib baik roomate GUA baik. Die lah yang selalu kejutkan GUA bangun. Itu pun GUA Subuh GAJAH! Erk!

"Jimmy, bangun Subuh!"

Itulah teriakan roomate GUA setiap hari

"Baik boss"

GUA bangun menggeliat (argh!). GUA baring balik. Tarik selimut dan tutup tubuh GUA yang solid itu semula (kesejukan di waktu pagi). Argh..beshnya!

Jimmy: Ardy (bukan nama sebenar), nape LU tak kejut GUA bangun Subuh tadi?

Ardy: Siot LU! GUA dah kejut berpuluh kali. Tapi LU tido balik.

Jimmy: Oh ye ek! (menggaru2 kepala dgn rambut pacak GUA yang kusut masai)

Ardy: Nak kene belasah budak ni!

Itu time ada class pagi. Kalau time weekend, confirm2 GUA bangun pukul tengah hari. Subuh GAJAH GUA entah ke mana! Alah, GUA yakin LU2 (khususnya lelaki la:pompuan GUA tak pasti) di luar sana pon sama beb! Tak payah tipu GUA.

P/S: Apa cara yang boleh buat GUA mudah bangun pagi? GUA bukan apa, GUA x kesah bangun lewat n skip class. Tapi GUA sangat2 kisah kalau GUA bangun lewat and tinggal Subuh.

Baik kan GUA? Peace!


19 GADIS LU Kasi Sama GUA:

ZARA 札拉 said...

LU memang baik..

GUA pasti LU ada handphone kan? set alarm beb~

^_^

insyaALLAH, bleh bangun punya. kalau LU dah niat mau bangun, insyaALLAH dipermudahkan..

kan GUA dah jadi ustazah dah~

^_^

JIMMY ASMARA said...

GUA sudah cuba..

tidak berkesan!

alarm bunyi terus GUA off (tindakan luar kawal kot?automatik tanpa sedar.

Adakah GUA perlu dikejut dgn cara kasar?

ZARA 札拉 said...

perlu..

apa kata LU upah sesapa lanyak LU tiap2 pagi kalau LU tak bangun?

bubbye said...

zara,gua cadangkan lu je lanyak die.lu ada ciri2 yang selayaknya utk melanyak.erk

JIMMY ASMARA said...

Zara:
Siapa yg layak beb?

Lanyak secara manja pon bleh

GUA suka je!

peace!

Bubbye:
Zara layak ek?
buktikan!

peace!

ZARA 札拉 said...

Bye, kenapa aku yang harus lanyak dak Jimmy nih?

GUA tak nak membazir wang belayar ke kampus selatan sebelum saatnya tiba~

Hahaha~

GUA layak untuk melanyak?
Pergh!
GUA suka!

bubbye said...

hahaha..sebab gua nampak lu je td.sbb tu gua cadangkan lu.nk suruh makcik jual laksa sebelah umah die tknk,malu katanya...aisey..~

DIK AN said...

Lempang nak?

JIMMY ASMARA said...

Dik An:
Boleh..GUA nak lempang yang manja!

Boleh??

peace!

Bubbye:
Makcik jual laksa?

erk!!!

tak nak GUA beb!

anak makcik jual laksa yg cun tu bleh !

peace!

Hazzy Ishak said...

mengikut pengalaman GUA, mak long GUA selalu cuit/tarik kaki GUA tiap-tiap pagi. nescaya terkejut dan terbangun tidos @ terus masuk spital...;]

LU try ar petua GUA...

sekian, terima kasih

JIMMY ASMARA said...

Hazzy Ishak:
Time kasih..
GUA akan cuba!

cuit kaki boleh masuk spital ek?

GUA pening!*Bengapnya LU Jimmy!*

confius!

peace!

joegrimjow said...

cam tu laaaa btol

muhdzahari said...

beb, kalau dah tengahari takleh letak gajah dah beb, kena cari binatang lagi besar beb.

gua cadangkan ikan paus beb..

DaliaLiyana said...

alhamdulillah kalau ade ingatan macam tu tak nak subuh gajah..
camni..akak bg petua...(cam pandai je...)b4 tido..doa pada Allah semoga dijagakan secara automatik..(bukan manual tau..hikhikhik...)untuk menunaikan solat subuh..InsyaAllah yg baik Allah akan tolong..aminnn

JIMMY ASMARA said...

joegrimjow:
cam tu la btol??erk!

aik..apa yg btol?

apa yg salah ni?

GUA confius!

peace!

muhdzahari:
subuh ikan paus?
mcm panjang je bro!

ke Subuh paus?

LU rasa sesuai tak?

erk!pelik je!

xleh..sedap lg SUBUH GAJAH!

hahaha..

peace!

JIMMY ASMARA said...

DaliaLiyana:
Makaceh bnyak2 akak..

GUA sayang sama LU kak!

faiq said...

lu tido bukak mata..
konfem cpt bgn sbuh

penjenayah merah jambu. said...

p/s kau tu mcm tak bape boleh nk percaye la..hahaha

JIMMY ASMARA said...

Faiq:
boleh ek?confirm menjadi ek?
orait GUA cuba!

Penjenayah merah jambu:
Memang pon..xleh nak percaya!